Gătește cu noi

Shakshouka cu amestec mexican

Ingrediente

  • Ulei de masline
  • 200g amestec mexican
  • 200ml apa
  • 100ml suc de rosii
  • 4 oua
  • Rosii cherry
  • O mana de patrunjel
  • Branza feta

Sugestie de preparare

Shakshouka, este un preparat african, mai exact din Nordul Africii, ce a ajuns prin bucataria romaneasca de putin timp. Shakshouka sau Chakchouka cum este cunoscuta in alte zone ale lumii, poate fi servita la micul dejun sau la pranz, fiind delicioasa si rapida.

Prietena noastra Ramona (@danescuramona) a pregatit shakshouka cu amestec Mexican Frescoverde, mult patrunjel si branza feta, iar mai jos gasiti propunerea ei pentru acest preparat si va dorim spor la gatit!

Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si se adauga amestecul Mexican. Se lasa pe foc 5 minute, dupa care se adauga apa si se lasa la fiert, la foc mic, pentru 10 minute.

Dupa ce legumele sunt bine gatite, se adauga peste este sucul de rosii si cateva rosii cherry tocate marunt. Se acopera cu un capac si se lasa totul la fiert pentru inca 5 minute.

Peste preparat se sparg ouale si se acopera cu un capac pentru a le lasa sa se faca incet fara a se interveni. Dupa 3-4minute se presara patrunjel proaspat tocat si branza feta.

Daca sunteti iubitori al gustului iute, puteti adauga ardei iute tocat sau fulgi de chili in preparat, iar aroma se va combina minunat cu gustul initial al preparatului.

Cateva persoane au incercat deja aceasta reteta si ni s-a comunicat ca e foarte delicioasa! Va lasam si pe voi sa o incercati si sa ne spuneti parerea voastra.

 

Frescoverde si Ramona Dănescu va doresc pofta buna!

Din produsele noastre


Mazăre

Vezi produsul

Amestec legume tigaie

Vezi produsul

Amestec legume ciorbă

Vezi produsul