Gătește cu noi

Quiche cu broccoli și conopidă

Ingrediente

  • 200g făină albă
  • 100g unt rece
  • 1 gălbenuș ou
  • 1-2 lingurițe apă rece
  • 200g conopidă Frescoverde
  • 200g broccoli Frescoverde
  • 3 ouă întregi+albușul rămas
  • 200ml smântână pentru gătit
  • 100g cașcaval ras
  • sare, piper

Sugestie de preparare

De câte ori nu ați vrut să faceți un quiche bun și apoi ați abandonat deoarece vi se părea poate prea greu?

Să știți că nu este deloc așa. Astăzi vă recomandăm un quiche cu broccoli și conopidă. Citiți până la final și vă veți convinge!

Pentru a face aluatul de tartă, punem într-un castron făina, untul și sarea și frământăm între degete până obținem o textură nisipoasă. Acest aspect este unul dintre cele mai importante.

Adăugăm gălbenușul și apa și lucrăm aluatul până formăm o bilă. Se lasă la rece pentru 15-20 de minute.

După ce scoatem aluatul de la rece, îl întindem într-o formă circulară, puțin mai mare decât forma pentru tartă, pentru a ajunge aluatul și pe pereții acesteia. Aluatul se coace pentru 10-12 minute la 180 de grade în cuptorul preîncălzit (nu trebuie coaptă complet).
Să trecem la umplutură!
Într-un bol se pune smântâna dulce împreună cu ouăle, sarea și piperul, și se bat bine. După ce ouăle sunt bătute se adaugă și cașcavalul ras, acesta îi va da o textură mai cremoasă și un gust desăvârșit.

Scoatem blatul din cuptor și așezăm legumele congelate pe el, iar apoi turnăm compoziția. Introducem quiche-ul înapoi în cuptor și mai lăsăm 30 de minute, până se rumenește suprafața.

Se lasă la răcit și se poate servi alături de un sos de smântână.

Frescoverde vă dorește poftă bună!

Din produsele noastre


Mazăre

Vezi produsul

Conopidă

Vezi produsul

Cartofi cuburi

Vezi produsul