Gătește cu noi

Mazăre sote

Ingrediente

  • 400 g mazăre,
  • 20 g unt,
  • sare,
  • piper,
  • mărar verde tocat.

Sugestie de preparare

Consumul de mazăre este foarte important în alimentația noastră.
Câteva dintre beneficiile consumului de mazăre sunt:
întărirea sistemului imunitar, conservarea masei osoase datorită nivelului ridicat de vitamina D, susține digestia și previne bolile infecțioase.
Este unul dintre preparatele care merge aproape în toate combinațiile. Fie că alegem să facem o salată de boeuf, supă, piure sau scăzută, mazărea își găsește mai mereu locul în preparate.
Astăzi am ales să o gătim sote, așa că mai jos aveți rețeta noastră.
Într-o tigaie adâncă se pune untul, se lasă la topit, după care se adaugă mazărea. Imediat după, peste compoziție se pune puțină apă, cât să o acopere.
Se condimentează cu sare și piper și se lasă la fiert timp de 20 minute. După ce aceasta este sotată se adaugă mărarul tocat.
Se poate servi imediat alături de niște chifteluțe delicioase și crocante sau alături de o tocăniță de pui.
Dacă nu vă place să o serviți sote, o puteți pregăti cu sos alb (rântaș) sau de ce nu, o puteți găti cu puțin bulion și alte legume pentru a-i da un gust mai bun.
În acest fel, ea poate fi consumată încât să fie pe placul tuturor.

Frescoverde vă dorește poftă bună!

Rețeta anterioară o găsești aici.

 

 

Din produsele noastre


Fasole galbenă

Vezi produsul

Amestec legume regal

Vezi produsul

Mazăre

Vezi produsul