Gătește cu noi

Pulled pork cu cartofi

Ingrediente

  • 300g faina
  • 125ml apa calduta
  • 60ml lapte
  • 30g unt topit
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • un pliculet drojdie uscata
  • o bucata muschi porc
  • boia afumata, usturoi pudra
  • sare, piper, chilli
  • chimion, cimbru
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 3 linguri ketchup
  • 1 lingurita mustar
  • 100 ml apa rece
  • 100ml sos de rosii
  • sos soia
  • o lingurita otet
  • jumatate dintr-o varza rosie
  • morcov
  • o lingurita maioneza
  • o lingurita smantana

Sugestie de preparare

Pulled pork este unul dintre cele mai cautate preparate in restaurante. Pulled pork se poate pregatii acasa, celor dragi, dar trebuie sa stiti ca timpul de pregatire este putin mai indelungat.

Chifla pufoasa, carnea gatita lent la cuptor pentru 3 ore jumatate, salata de varza rosie cu morcov si castravete murat. Suna delicious, nu-i asa? Este o noua reteta propusa de @danescuramona pentru voi.

Sa nu mai pierdem vremea si sa o lasam pe Ramona sa va spuna cum puteti face si voi acasa acest preparate delicios!

Pregatirea chiflelor:

Faina se amesteca cu sarea. Peste apa calduta se pune drojdia si zaharul si se lasa 5minute sa actioneze. Untul topit se amesteca cu laptele. Dupa cele 5 minute se adauga peste faina amestecul cu drojdie, apa, zahar si laptele impreuna cu untul topit.Se framanta aluatul pentru 8-10 minute,se pune intr un vas uns cu ulei si se lasa la crescut 1h:30-2 h.
Dupa ce aluatul s-a dublat, impartim in 4 bile aluatul si formam chiflele. Se mai lasa inca 30 de minute pe tava la crescut.
Dupa cele 30 de minute se ung cu galbenus si lapte si presaram un amestec din susan alb, susan negru si mix de seminte.
Chiflele merg la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 minute.

Pregatirea carnii:

Se pregateste o bucata de carne de porc (se poate folosi pulpa/ceafa) peste care se pune un amestec de condimente: boia afumata, usturoi pudra, chimion, piper, chili si 2 lingurite de ulei de masline.
Peste carne se pune si sosul format din : 3 linguri ketchup, 1 lingurita mustar, 100 ml apa,100 ml sos de rosii, putin cimbru, sos de soia si 1 lingurita otet.
Carnea se baga cuptor la 150 de grade pentru 3 ore si jumatate, iar cand este gata se rupe fasii cu o furculita si am amestecat o cu sosul din tava.

Pregatirea salatei:
Salata a fost cat se poate de simpla : varza rosie, morcov , o lingurita maioneza, o lingurita smantana, sare si piper.

Pregatirea cartofilor:

Se scoate  punga de cartofi din congelator si se aseaza cartofii pe hartie de copt intr-o tava. Tava a mers la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade. Dupa cele 20 de minute, se scoate tava se se presara un amestec de condimente ( boia, usturoi si piper ) si putin ulei de masline. Se introduce tava din nou la cuptor inca 20-30 de minute la 180 de grade.

Asamblarea:

Chiflele se taie in doua si se aseaza carnea pe baza chiflei. Peste carne punem salata, iar pentru un plus de savoare se pun castraveti murati. Se pune capacul chiflei si se serveste alaturi de cartofii pregatiti la cuptor.

 

Frescoverde si Ramona Dănescu va doresc pofta buna!

Din produsele noastre


Cartofi cuburi

Vezi produsul

Porumb dulce

Vezi produsul

Amestec legume ciorbă

Vezi produsul