Gătește cu noi

Idei pentru masa de Craciun

Ingrediente

Sugestie de preparare

Craciunul este aproape si trebuie sa ne pregatim din timp cu idei pentru masa. Ce gatim? Ce prefera cei dragi? Mergem pe preparate traditionale sau incercam ceva nou?
Astazi va prezentam 3 retete pentru aperitive pe care le puteti pregati celor dragi cu ocazia acestei Sarbatori. Prin aceste retete incercam sa reducem si risipa de alimente, dar sa oferim si preparate delicioase.

1. Salata de Boeuf

Salata de Boeuf este preparatul pe care il pregatim atunci cand ne raman legumele si carnea de pui de la supa pe care am pregatit-o in prealabil.

Cartofii, morcovii, telina si patrunjelul care au fiert alaturi de carne sunt principalele ingrediente pe care le folosim atunci cand pregatim salata. Pe langa acestea, fierbem boabe de mazare verde Frescoverde, si ne mai folosim de niste castraveti murati, dandu-i un plus de savoare.

Legumele vin tocate marunt, cubulete, impreuna cu carnea pe care am folosit-o atunci cand am fiert supa.

Dupa ce am tocat legumele, pregatim maioneza. Se amesteca un galbenus de ou cu o lingurita de mustar si se adauga ulei pana ajungem la cantitatea dorita de maioneza.  Amestecam legumele tocate, boabele de mazare si carnea cu maioneza, condimentam cu sare si piper si o putem servi imediat.

Pentru a da un aspect mai placut pe masa de Craciun, putem umple foietaje cu unt gata facute cu aceasta salata.

 

2. Minitarte cu legume

Ingredientele necesare pentru minitarte:

Pentru blat:

-250g faina

-125g unt la temperatura camerei

-1 ou

-2-3 linguri de la lapte

-sare

Umplutura:

-200g amestec mexican Fresoverde

-4 oua

-sare

-200ml smantana

-200g cascaval

-Condimente: sare, piper, nucsoara

Se formeaza aluatul amestecand ingredientele mentionate mai sus, se formeaza o bila si se infasoara in folie. Se lasa la rece pentru 30 de minute.

In acest timp, fierbem pentru 15 minute legumele din amestecul mexican. Preincalzim cuptorul la 200 de grade.

Intindem aluatul si taiem cu ajutorul unui pahar 10 cerculete, care se pune mai apoi in forme mici de tarta.

Se bat ouale cu smantana si cu cascavalul, condimentand cu sarea, piperul si nucsoara. Legumele fierte se aseaza in forme, iar peste ele se toarna compozitia pregatita.

Se lasa la cuptor pentru 25-30 de minute pana cand acestea s-au rumenit frumos.

 

3.Chec aperitiv

Ingrediente pentru checul aperitiv:

-400g amestec mexican Frescoverde

-200g sunca

-6 oua

-300g faina

-200ml lapte

-o lingurita praf de copt

-100g cascaval ras

-o mana de patrunjel verde

-30g unt

Amestecul mexican se caleste intr-o tigaie cu untul, se adauga putin apa si se lasa sub capac pana cand legumele sunt bine facute.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu unt si hartie de copt doua tavi de chec.

Spargem ouale si le batem impreuna cu laptele, se cerne faina impreuna cu praful de copt si condimentam cu cate o lingurita de sare si piper. Se amesteca totul pana cand compozitia devine omogena.

Se adauga patrunjelul tocat marunt si cascavalul ras si se amesteca. Peste compozitie turnam legumele calite, sunca, iar apoi distribuim compozitia in cele doua tavi de chec.

Se lasa la cuptor pentru 20-25 de minute sau pana cand checul este frumos rumenit si se formeaza deasupra o crusta aurie.

Frescoverde va doreste pofta buna si Sarbatori Fericite!

Din produsele noastre


Mazăre

Vezi produsul

Cartofi pai

Vezi produsul

Fasole verde

Vezi produsul