Gătește cu noi

Butter Chicken

Ingrediente

  • 30g unt
  • 400gr piept de pui
  • boia dulce, turmeric, garam masala, usturoi
  • o ceapa
  • doi catei de usturoi
  • 200ml suc de rosii
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 200g amestec mexican Frescoverde
  • 100ml smantana lichida
  • o mana de patrunjel proaspat

Sugestie de preparare

Butter chicken, cat de bine suna, nu-i asa? Aceasta a fost una dintre propunerile Ramonei (@danescuramona) pentru o cina reusita alaturi de cei dragi, iar impreuna cu ea am ales sa salvam aceasta reteta si aici pentru a fi mai aproape de voi ori de cate ori doriti sa o pregatiti. Butter chicken, orez basmati si mix de legume Mexican Frescoverde, delicios!

Acest preparat este originar din India, dar nu a trecut neobservat nici in bucataria romaneasca, fiind regasit in restaurantele din tara sau prin casele oamenilor. Dupa cum spune si Ramona, nici nu stii de ce te indragostesti atunci cand gusti prima oara din preparat. Poate fi pieptul fraged si aromat de pui care iti inunda papilele gustative cu aroma sa, sosul de rosii cu smantana cremos sau mixul de legume si orezul perfect echilibrate.

Mai departe, o vom lasa pe Ramona sa va spuna pas cu pas cum trebuie pregatit acest preparat.

Pieptul de pui se taie cubulete si se condimenteaza cu urmatoarele: boia dulce, turmeric (acesta ofera o aroma incredibila si nu este de lasat!), garam masala si usturoi.

Intr-o tigaie se lasa la incins untul si se arunca bucatile de pui pest el. Acesta se lasa la prajit pana se rumeneste bine pe toate partile.

Cand pieptul de pui este gata, il scoatem intr-un vas, iar in aceeasi tigaie, adaugam ceapa si cei doi catei de usturoi. Peste acestea venim cu sosul de rosii si pasta de tomate si lasam pe foc cateva minute. Adaugam inapoi si pieptul de pui si lasam totul sa fiarba pe foc mediu pentru 8-10 minute.

Amestecul Mexican se pregateste conform retetei de pe spate. Se caleste amestecul intr-o tigaie cu unt, se adauga apa si se lasa la fiert pentru 15 minute. Tot in acest timp, se pune si orezul la fiert.

Revenim la pieptul de pui, unde peste sosul de rosii se adauga smantana lichida. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc fix 5minute.

Cand Amestecul Mexican este pregatit, il amestecam cu orezul, iar peste butter chicken presaram patrunjel proaspat tocat.

Frescoverde si Ramona Dănescu va doresc pofta buna!

 

Din produsele noastre


Amestec legume ciorbă

Vezi produsul

Fasole verde

Vezi produsul

Amestec mexican

Vezi produsul