Gătește cu noi

Chilli con carne

Ingrediente

Sugestie de preparare

Chilli con carne este un preparat mexican delicios. Acest preparat se poate servi de sine stătător, cu tortilla, cnachos sau garnitură de orez.

Avem nevoie de câteva ingrediente de bază în această rețetă, dar putem adăuga sau scoate din ele pentru a ajunge la consistența și gustul dorit.

Cantitățile regăsite sunt suficiente pentru o masă, pentru patru persoane. Cu siguranță acesta va fi pe placul tuturor, mai ales dacă organizați o seară cu tematică mexicană.

Începem prin a toca mărunt ceapa, usturoiul și ardeiul gras. Într-o tigaie încinsă le călim aproximativ 1 minut. Condimentăm cu paprika, boia și oregano. Amestecăm bine și adăugăm carnea tocată, sare și piper. Aceasta se lasă pe foc mic pentru a fi bine pătrunsă pentru 15-20 de minute. În acest timp amestecăm și spargem bucățile de carne cu ajutorul unei spatule pentru a fi cât mai mărunțită.

După cele 20 de minute, adăugăm conserva de roșii decojite și 150 ml apă. Imediat după, adăugăm boabele de fasole roșie pe care am spălat-o în prealabil, și boabele de porumb Frescoverde.

Se mai lasă la foc mic aproximativ 10 minute, în acest fel,

La final, asezonăm cu pătrunjel proaspăt tocat și doi ardei iuți pentru a fi cât mai spicy.

Dacă observați că e mult prea iute pentru gustul vostru, puteți adăuga și puțină smântână.

Frescoverde vă dorește poftă bună!


Din produsele noastre


Broccoli

Vezi produsul

Mazăre

Vezi produsul

Conopidă

Vezi produsul