Gătește cu noi

Conopidă gratinată

Ingrediente

  • 400g conopidă Frescoverde
  • 200ml smântână (20% grăsime)
  • 50g unt
  • 100g cașcaval
  • 2 linguri pesmet
  • Sare, piper

Sugestie de preparare

Conopida gratinată este o mâncare sățioasă, bună și pe care o putem pregăti foarte repede atunci când vrem o masă caldă și rapidă.

În primul rând, începem cu opărirea conopizii. Opărim pentru 3 minute conopida în apă cu sare, iar apoi o mutăm pentru 2-3 minute în apă rece într-un alt bol. În acest fel vom opri procesul de fierbe.

Putem folosi câteva cuburi de gheață pentru a se răci mai repede. În final o lăsăm la odihnit într-o strecurătoare.

Cuptorul se încinge la 180 de grade cu ventilație sus-jos. Ungem tava cu unt și o tapetăm cu pesmet din belșug, acesta o va ajuta să își formeze crusta și să o facă mai crocantă.

Așezăm conopida în tavă, iar dacă nu este destul de sărată se mai poate adăuga sare și puțin piper. Noi recomandăm și puțin praf de usturoi pentru a îmbunătății și mai mult gustul.

Turnăm smântâna peste conopidă și acoperim totul cu cașcaval ras.

În final, tava se dă la cuptor pentru 20-30 de minute, până când cașcavalul s-a topit și s-a rumenit frumos.

Aceasta este o rețetă pe care o puteți pregăti și o puteți lua cu voi următoarea zi la birou. Va ține locul unei mese copioase.

Frescoverde vă dorește poftă bună!

Din produsele noastre


Mazăre

Vezi produsul

Fasole galbenă

Vezi produsul

Porumb dulce

Vezi produsul