Gătește cu noi

Pizza cu cartofi

Ingrediente

  • 300g făină
  • 150ml apă călduță
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 pliculeț drojdie uscată
  • Cartofi rondele Frescoverde
  • Ulei de măsline
  • 1 crenguță rozmarin

Sugestie de preparare

Pizza cu cartofi sau cum ar spune italienii, pizza con patate, este una dintre cele mai sățioase. A luat naștere în Italia, iar apoi treptat a ajuns și în restul țărilor bucurând papilele gustative a tuturor.

Astăzi vrem să o aducem și noi în atenția voastră și să vă bucurați de gustul ei.

Este bine de știut că putem alege orice fel de toping dorim, iar pe lângă cartofi putem adăuga și alte produse.

În primul rând, începemm cu blatul. Înmuiem aluatul, amestecând făina cu drojdia uscată, sarea și zahărul, adăugând treptat apa.

După ce s-a format aluatul, îl strângem într-o bilă și îl lăsăm la dospit pentru 2 ore într-un bol uns cu ulei și acoperit cu un prosop la loc cald.

Ungem tava cu ulei de măsline si întindem aluatul dospit în tavă, la grosimea pe care dorim să o aibă blatul.

De exemplu, dacă vă place un blat mai subțire vă recomandăm să tăiați blatul în două.

Stropim blatul cu ulei de măsline și asezăm cartofii rondele Frescoverde.

La final, presărăm rozmarinul și dăm la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

Nu v-ați fi așteptat să fie atât de simplu de făcut. Nu-i așa?

Frescoverde vă dorește poftă bună!

Din produsele noastre


Amestec mexican

Vezi produsul

Cartofi pai

Vezi produsul

Fasole galbenă

Vezi produsul