Gătește cu noi

Legume gratinate la cuptor

Ingrediente

  • 400 g amestec Regal,
  • 200 ml smântână lichidă,
  • 100 g cașcaval ras,
  • 20 g unt,
  • 3 linguri pesmet,
  • sare,
  • piper.

Sugestie de preparare

Legume gratinate la cuptor, un preparat ce are origini italienești, acestea fiind nelipsite de pe masa lor. Este un  preparat ce poate fi consumat ca și garnitură sau de sine stătător și de asemenea se poate prepara în multe feluri și combinații, astfel încât să fie pe placul tuturor. Merită să încercați rețeta de legume gratinate!

În rețeta de astăzi vom folosi amestecul regal Frescoverde, ce conține broccoli, conopidă și morcov. Amestecul nostru se găsește în magazine la raionul de congelate.

În primul rând, pregătim legumele pe care dorim să le gratinăm. Legumele se fierb în apă cu puțină sare, timp de câteva minute, astfel încât să rămână crocante.

În al doilea rând, preîncălzim cuptorul la 180 de grade, cu ventilație sus-jos.

După ce au fost scurse de apă, legumele se așează într-o tavă tapetată cu unt și pesmet. Se toarnă smântâna lichidă, se presară cașcavalul ras, sare, piper și se dă la cuptor pentru 20-25 minute.

În final, lăsăm legumele puțin la răcit și le servim alături de friptura dorită, pește, o salată proaspătă sau simple. Pentru un plus de savoare putem opta să presărăm pătrunjel proaspăt tocat deasupra. Un deliciu ce merită încercat măcar odată!

Frescoverde vă dorește poftă bună!

Din produsele noastre


Porumb dulce

Vezi produsul

Cartofi pai

Vezi produsul

Cartofi cuburi

Vezi produsul