Gătește cu noi

Fasole scăzută

Ingrediente

  • 400 g fasole galbenă lată,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 ceapă,
  • 1 ardei gras,
  • 1 morcov,
  • 1 roșie,
  • sare,
  • piper.

Sugestie de preparare

Un preparat la care apelau bunicii sau părinții noștri de fiecare dată când eram mici era o fasole scăzută bună. O porție de fasole scăzută reușea cu succes să fie pusă lângă o tocăniță bună și să întregească o masă copioasă.

Și nu, nu vorbim despre iahnie, fasolea boabe. Vorbim despre fasolea galbenă fidea sau lată.

Pentru astăzi vă propunem să încercați și voi fasolea scăzută și să vă aduceți aminte cu drag de copilărie.

Să trecem la treabă!

Într-o tigaie adâncă se călește în ulei ceapa tăiată mărunt, ardeiul gras tăiat cubulețe și morcovul tăiat rondele. Se adaugă fasolea și puțină apă, cât să acopere compoziția și se lasă la fiert.

Când fasolea este aproape fiartă se adaugă roșia tăiată cubulețe, se condimentează cu sare și piper și se mai lasă pe foc aproximativ 8-10 minute. La final, se poate adăuga și pătrunjel proaspăt tocat, va avea un gust mult mai bun.

Se poate servi alături de o pâine proaspătă făcută în casă, tocăniță de pui sau de porc sau ochiuri ouă. Suntem curioși dacă e veți încerca și cum vi s-a părut.

Pentru mai multe rețete vă invităm să intrați la noi pe pagină, pagina o găsiți aici.
Frescoverde vă dorește poftă bună!

Din produsele noastre


Porumb dulce

Vezi produsul

Cartofi rondele

Vezi produsul

Broccoli

Vezi produsul