Dificultate : Medium

Porții : 4

Ce îți vine în minte prima oară atunci când te gândești la mâncarea cu specific grecesc? De exemplu, nouă ne vine în minte o porție de musaca delicioasă pe care aceștia o prepară. Astăzi ne-am gândit să adaptăm rețeta lor și să vă propunem și vouă să o încercați. Noi am omis vinetele, dar l-am înlocuit cu cartofii rondele.

Ingrediente

  • 1000g cartofi tăiați rondele Frescoverde
  • 1kg carne tocată vită-porc
  • 6-7 ciuperci medii champignion
  • 2 linguri de ulei
  • 2 cepe medii
  • 200ml vin roșu sec
  • 300g roșii la conservă
  • 100g pastă roșii
  • 80g făină
  • 100g unt
  • 1l lapte
  • 400g roșii pasate sare, piper, nucșoară

Dificultate : Medium

Porții : 4

Ce îți vine în minte prima oară atunci când te gândești la mâncarea cu specific grecesc? De exemplu, nouă ne vine în minte o porție de musaca delicioasă pe care aceștia o prepară. Astăzi ne-am gândit să adaptăm rețeta lor și să vă propunem și vouă să o încercați. Noi am omis vinetele, dar l-am înlocuit cu cartofii rondele.

Știai că fiecare produs FrescoVerde este:

Sugestie de preparare

  • 1
    În primul rând, începem prin a pregăti umplutura de carne, pe care o punem lângă ceapa tăiată cubulețe într-o tigaie încinsă cu un cubuleț de unt. Condimentăm amestecul cu sare, piper, oregano și îl lăsăm până se rumenește.
  • 2
    La final, când este rumenită carnea, adăugăm ciupercile, vinul și lăsăm până alcoolul este evaporat complet.
  • 3
    Adăugăm roșiile cubulețe și pasta de roșii, apa, și acoperim cu un capac până scade tot sosul.
  • 4
    Cât așteptăm să se facă carnea, trecel la al doilea pas și pregătim sosurile.
  • 5
    Sosul bechamel: punem într-o crăticioară untul la topit, iar apoi peste untul complet topit adăugăm făina.
  • 6
    Călim făina, adăugăm și laptele și nucșoara și amestecăm până sosul se îngroasă. Luăm de pe foc și lăsăm la răcit.
  • 7
    Sosul de roșii: într-o crăticioară punem o linguriță de ulei de măsline, în care călim 2 căței de usturoi.
  • 8
    Adăugăm pasta de roșii, roșiile cuburi, sare, piper și busuiocul proaspăt tăiat. Lăsăm pentru 10 minute pe foc, iar apoi putem pune de-o parte sosul format.
  • 9
    În cele din urmă, putem începe asamblarea. Punem într-o tavă un strat de sos bechamel și un strat de sos de roșii, cartofii rondele și repetăm procedura.
  • 10
    Dăm la cuptor în cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius, cu ventilație sus-jos, pentru 30 de minute. Chiar dacă durează puțin mai mult, gustul este unul excelent!

Dificultate : Medium

Porții : 4

Ce îți vine în minte prima oară atunci când te gândești la mâncarea cu specific grecesc? De exemplu, nouă ne vine în minte o porție de musaca delicioasă pe care aceștia o prepară. Astăzi ne-am gândit să adaptăm rețeta lor și să vă propunem și vouă să o încercați. Noi am omis vinetele, dar l-am înlocuit cu cartofii rondele.

Ingrediente

  • 1000g cartofi tăiați rondele Frescoverde
  • 1kg carne tocată vită-porc
  • 6-7 ciuperci medii champignion
  • 2 linguri de ulei
  • 2 cepe medii
  • 200ml vin roșu sec
  • 300g roșii la conservă
  • 100g pastă roșii
  • 80g făină
  • 100g unt
  • 1l lapte
  • 400g roșii pasate sare, piper, nucșoară

Știai că fiecare produs FrescoVerde este:

Sugestie de preparare

  • 1
    În primul rând, începem prin a pregăti umplutura de carne, pe care o punem lângă ceapa tăiată cubulețe într-o tigaie încinsă cu un cubuleț de unt. Condimentăm amestecul cu sare, piper, oregano și îl lăsăm până se rumenește.
  • 2
    La final, când este rumenită carnea, adăugăm ciupercile, vinul și lăsăm până alcoolul este evaporat complet.
  • 3
    Adăugăm roșiile cubulețe și pasta de roșii, apa, și acoperim cu un capac până scade tot sosul.
  • 4
    Cât așteptăm să se facă carnea, trecel la al doilea pas și pregătim sosurile.
  • 5
    Sosul bechamel: punem într-o crăticioară untul la topit, iar apoi peste untul complet topit adăugăm făina.
  • 6
    Călim făina, adăugăm și laptele și nucșoara și amestecăm până sosul se îngroasă. Luăm de pe foc și lăsăm la răcit.
  • 7
    Sosul de roșii: într-o crăticioară punem o linguriță de ulei de măsline, în care călim 2 căței de usturoi.
  • 8
    Adăugăm pasta de roșii, roșiile cuburi, sare, piper și busuiocul proaspăt tăiat. Lăsăm pentru 10 minute pe foc, iar apoi putem pune de-o parte sosul format.
  • 9
    În cele din urmă, putem începe asamblarea. Punem într-o tavă un strat de sos bechamel și un strat de sos de roșii, cartofii rondele și repetăm procedura.
  • 10
    Dăm la cuptor în cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius, cu ventilație sus-jos, pentru 30 de minute. Chiar dacă durează puțin mai mult, gustul este unul excelent!

Pentru alte rețete delicioase, abonați-vă la newsletter!

Pentru alte rețete delicioase, abonați-vă la newsletter!