Dificultate : Medium

Porții : 4

Am stat cu urechile în patru la cei mai pricepuți chefi, iar astăzi vă aducem două retețe de piure delicioase. Se pot folosi în diverse preparate după cum veți putea vedea. Piure de mazăre

Ingrediente

  • 400g mazăre Frescoverde
  • 250g unt
  • 1g sare
  • 2g wasabi
  • 700g cartofi cuburi Frescoverde
  • sare, piper
  • 50ml lapte

Dificultate : Medium

Porții : 4

Am stat cu urechile în patru la cei mai pricepuți chefi, iar astăzi vă aducem două retețe de piure delicioase. Se pot folosi în diverse preparate după cum veți putea vedea. Piure de mazăre

Știai că fiecare produs FrescoVerde este:

Sugestie de preparare

  • 1
    Punem apa la fiert pentru a face blanșarea mazărei.
  • 2
    Când apa fierbe, punem mazărea congelată în apă și numărăm până la 20, iar apoi o scoatem afară. În acest fel, reușim să blanșăm corect mazărea.
  • 3
    Punem mazărea într-un robot de bucătărie, adăugăm pasta de wasabi, 50g unt și sarea
  • 4
    La final, adăugăm și un polonic cu apa în care s-a realizat opărirea mazărei. Se mixează mazărea până obținem un piure așa cum ne dorim.
  • 5
    Acesta îl putem mânca alături de mușchiuleț de porc sau pe crackers.
  • 6
    Piure de cartofi fin
  • 7
    Pentru cel de-al doilea piure, fierbem cartofii în apă cu sare până devin moi.
  • 8
    Se strecoară cartofii de apă și începem să îi zdrobim.
  • 9
    Adăugăm 200g unt, laptele, sarea și piperul și amestecăm bine.
  • 10
    La final, punem piureul într-o sită și amestecăm până devine foarte fin.
  • 11
    Se poate servi alături de o tocăniță de ficăței de pui, ciulama sau chifteluțe cu sos de roșii.

Dificultate : Medium

Porții : 4

Am stat cu urechile în patru la cei mai pricepuți chefi, iar astăzi vă aducem două retețe de piure delicioase. Se pot folosi în diverse preparate după cum veți putea vedea. Piure de mazăre

Ingrediente

  • 400g mazăre Frescoverde
  • 250g unt
  • 1g sare
  • 2g wasabi
  • 700g cartofi cuburi Frescoverde
  • sare, piper
  • 50ml lapte

Știai că fiecare produs FrescoVerde este:

Sugestie de preparare

  • 1
    Punem apa la fiert pentru a face blanșarea mazărei.
  • 2
    Când apa fierbe, punem mazărea congelată în apă și numărăm până la 20, iar apoi o scoatem afară. În acest fel, reușim să blanșăm corect mazărea.
  • 3
    Punem mazărea într-un robot de bucătărie, adăugăm pasta de wasabi, 50g unt și sarea
  • 4
    La final, adăugăm și un polonic cu apa în care s-a realizat opărirea mazărei. Se mixează mazărea până obținem un piure așa cum ne dorim.
  • 5
    Acesta îl putem mânca alături de mușchiuleț de porc sau pe crackers.
  • 6
    Piure de cartofi fin
  • 7
    Pentru cel de-al doilea piure, fierbem cartofii în apă cu sare până devin moi.
  • 8
    Se strecoară cartofii de apă și începem să îi zdrobim.
  • 9
    Adăugăm 200g unt, laptele, sarea și piperul și amestecăm bine.
  • 10
    La final, punem piureul într-o sită și amestecăm până devine foarte fin.
  • 11
    Se poate servi alături de o tocăniță de ficăței de pui, ciulama sau chifteluțe cu sos de roșii.

Pentru alte rețete delicioase, abonați-vă la newsletter!

Pentru alte rețete delicioase, abonați-vă la newsletter!