Dificultate : Medium

Porții : 4

Conopida gratinată este o mâncare sățioasă, bună și pe care o putem pregăti foarte repede atunci când vrem o masă caldă și rapidă.

Ingrediente

  • 400g conopidă Frescoverde
  • 200ml smântână (20% grăsime)
  • 50g unt
  • 100g cașcaval
  • 2 linguri pesmet
  • Sare, piper

Dificultate : Medium

Porții : 4

Conopida gratinată este o mâncare sățioasă, bună și pe care o putem pregăti foarte repede atunci când vrem o masă caldă și rapidă.

Știai că fiecare produs FrescoVerde este:

Sugestie de preparare

  • 1
    În primul rând, începem cu opărirea conopizii.
  • 2
    Opărim pentru 3 minute conopida în apă cu sare, iar apoi o mutăm pentru 2-3 minute în apă rece într-un alt bol. În acest fel vom opri procesul de fierbe.
  • 3
    Putem folosi câteva cuburi de gheață pentru a se răci mai repede. În final o lăsăm la odihnit într-o strecurătoare.
  • 4
    Cuptorul se încinge la 180 de grade cu ventilație sus-jos. Ungem tava cu unt și o tapetăm cu pesmet din belșug, acesta o va ajuta să își formeze crusta și să o facă mai crocantă.
  • 5
    Așezăm conopida în tavă, iar dacă nu este destul de sărată se mai poate adăuga sare și puțin piper. Noi recomandăm și puțin praf de usturoi pentru a îmbunătății și mai mult gustul.
  • 6
    Turnăm smântâna peste conopidă și acoperim totul cu cașcaval ras.
  • 7
    În final, tava se dă la cuptor pentru 20-30 de minute, până când cașcavalul s-a topit și s-a rumenit frumos.
  • 8
    Aceasta este o rețetă pe care o puteți pregăti și o puteți lua cu voi următoarea zi la birou. Va ține locul unei mese copioase.

Dificultate : Medium

Porții : 4

Conopida gratinată este o mâncare sățioasă, bună și pe care o putem pregăti foarte repede atunci când vrem o masă caldă și rapidă.

Ingrediente

  • 400g conopidă Frescoverde
  • 200ml smântână (20% grăsime)
  • 50g unt
  • 100g cașcaval
  • 2 linguri pesmet
  • Sare, piper

Știai că fiecare produs FrescoVerde este:

Sugestie de preparare

  • 1
    În primul rând, începem cu opărirea conopizii.
  • 2
    Opărim pentru 3 minute conopida în apă cu sare, iar apoi o mutăm pentru 2-3 minute în apă rece într-un alt bol. În acest fel vom opri procesul de fierbe.
  • 3
    Putem folosi câteva cuburi de gheață pentru a se răci mai repede. În final o lăsăm la odihnit într-o strecurătoare.
  • 4
    Cuptorul se încinge la 180 de grade cu ventilație sus-jos. Ungem tava cu unt și o tapetăm cu pesmet din belșug, acesta o va ajuta să își formeze crusta și să o facă mai crocantă.
  • 5
    Așezăm conopida în tavă, iar dacă nu este destul de sărată se mai poate adăuga sare și puțin piper. Noi recomandăm și puțin praf de usturoi pentru a îmbunătății și mai mult gustul.
  • 6
    Turnăm smântâna peste conopidă și acoperim totul cu cașcaval ras.
  • 7
    În final, tava se dă la cuptor pentru 20-30 de minute, până când cașcavalul s-a topit și s-a rumenit frumos.
  • 8
    Aceasta este o rețetă pe care o puteți pregăti și o puteți lua cu voi următoarea zi la birou. Va ține locul unei mese copioase.

Pentru alte rețete delicioase, abonați-vă la newsletter!

Pentru alte rețete delicioase, abonați-vă la newsletter!