Gătește cu noi

Tarta cu mazare

Ingrediente

  • 100g faina
  • 100g pesmet
  • 100g unt topit
  • 2 oua
  • sare
  • o lingurita de praf de copt
  • 300g mazare fiarta
  • 300g crema de branza cu smnatana
  • 5 rosii cherry
  • frunze de busuioc proaspat

Sugestie de preparare

Saptamanile trecute va spuneam intr-o postare pe pagina noastra de Facebook ca putem face tarta cu mazare. Aceasta tarta cu mazare este delicioasa, chiar daca suntem obisnuiti sa gatim mazare scazuta si cu pui.

Mai jos aveti reteta noastra si va dorim pofta buna! Asteptam sa vedem daca ati incercat si voi reteta si daca a fost pe gustul vostru.

Ca si ingrediente, nu aveti nevoie de foarte multe, puteti opta pentru ingredientele folosite de noi sau sa folositi ce aveti prin casa la-ndemana.

In primul rand, incepem sa framantam aluatul pentru tarta. Faina se cerne impreuna cu praful de copt intr-un bol. Peste aceasta venim cu pesmetul si un praf de sare. Intr-un bol separat se bate oul impreuna cu untul pe care l-am topit in prealabil, iar mai apoi se incorporeaza. Se framanta bine, iar aluatul format se intinde in foaie rotunda.

Intr-o forma de tarta, unsa cu un pic de unt si tapetata cu faina, asezam tarta si o intepam cu o furculita. O dam la cuptor pentru 10 minute, ventilatie sus-jos, la temperatura de 180 de grade.

Intre timp pregatim umplutura pentru tarta. Amestecam crema de branza cu smantana, oul ramas si un praf de sare. Tocam cateva frunze de busuioc proaspat (dupa gust) si taiem rosiile cherry in doua. Amestecam crema de branza cu busuiocul, mazarea boabe fiarta si scursa bine.

Umplutura se toarna in forma peste blat. Se decoreaza cu rosiile feliate si se da din nou la cuptor pentru inca 30 de minute la foc potrivit.

 

Frescoverde va doreste pofta buna!

Din produsele noastre


Amestec legume regal

Vezi produsul

Fasole verde

Vezi produsul

Porumb dulce

Vezi produsul